sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Maailman korkein baari, Ozone @ Hongkong

Sky100, hissi
Hongkongin ja koko maailman korkein baari on Ozone. Ozone sijaitsee Hongkongin korkeimman rakennuksen, ICC-keskuksen (International Commerce Centre) huipulla. Saman rakennuksen sadannessa kerroksessa on näköalatasanne, Sky100, joka on sekin ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Tässä kuvia molemmista.

Sky100
Sky100


Blackberry Mojito (Rum, Blackberries, Lime, Mint, Sugar, Soda)
Dragontini (Vodka, Raspberry Liqueur, Fresh Raspberry, Yuzu and Basil Foam)
Ozonen sisätiloja
Ozonen vessa
ICC-keskuksen pihalta alatasanteelta.
ICC-keskus kuvattuna Hongkongin saarelta by night.

Maailman pisimmät liukuportaat @ Hongkong


Hongkong on mielenkiintoinen paikka, Kiinan erityishallintoalue, talouden ja bisneksen kaupunki. Hongkong oli kauan Britannian hallinnassa, ja Kiinan hallintaan se siityi vasta 1997 välttyen näin kommunismilta. Hongkong on nykyään hyvin autonominen, ja sillä on mm. oma lainsäädäntönsä sekä valuuttansa.

Hongkong on huikaisevan kaunis korkeine, valaistuine rakennuksineen. Välillä kaupungilla saattaa tosin jopa näyttää, että oltaisiin Jenkeissä, kun taas ihmisiä kuhiseva Chinatown antaa aivan erilaisen kuvan Hongkongista. Hongkongiin mahtuu monenlaista maisemaa ja aluetta, vanhaa ja uutta kaupunkia, vesistöä ja saaria, hienostoalueita sekä tavallisen kansan suosimia alueita.


Kaupungissa on suuret korkeuserot, ja joka paikkaan saa kiivetä. Seutu on vuositoista. Monet kadut ovat niin jyrkkiä, että näyttää melkein autoillekin tekevän tiukkaa nousta ylämäkeen. Välillä tuppasi olemaan hieman kuuma, kun lokakuun 30 plusasteessa tetsasimme paikasta toiseen. Hongkong ei todellakaan sovi liikuntaesteisille.

Hongkongista löytyykin maailman pisimmät ulkona olevat liukuportaat. Ne ovat noin 800 metriä pitkät yhteensä. Portaat menevät aamulla ennen kymmentä alaspäin ja lopun päivää ylöspäin. Monta kertaa sattui niinkin, että osa matkaa oli kuljettava vieressä olevia tavallisia portaita, kun rullaportaat eivät toimineet tai olivat remontissa. Ja rullaportaathan eivät ole yhtenäiset, vaan välit pitää kävellä tavallisia portaita.

Viikon aikana tuli käveltyä ja kiivettyä niin, että pohkeet olivat puhki enimmän aikaa.


sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Dubai, pysähdys matkallamme Hongkongiin

Pääkohteenamme Dubaissa oli maailman korkein rakennus, Burj Khalifa, korkeus 828 metriä. Olimme katsoneet, että hotelliltamme pääsee metrolla suoraan Burj Khalifan metroasemalle. Meidän lähin metroasemamme oli ihan vieressä, hyvin hiljainen, siisti asema, josta ostimme lippumme automaatista.

Emme kuitenkaan arvanneet, että saavuttuamme Burj Khalifan metroasemalle, laukkaamme ensin kilometrin tai kaksi erilaisia putkia pitkin metroasemalta ostoskeskukselle, jossa Khalifa sijaitsee - ja josta saa ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä - ja sitten vielä harhailemme ympäri valtavaa ostoskeskusta kilometritolkulla etsien paikkaa, josta hissit Burj Khalifan yläkerroksiin lähtevät.

Dubaissa välimatkat ovat todella pitkiä ns. uuden keskustan alueella. Ja niin, kaikki muukin on suurta; kadut, rakennukset, ostoskeskukset...

Näkymiä ostoskeskuksesta
Iso luistinrata ostoskeskuksessa

Ja isot olivat myös jonot Burj Khalifan huipulle. Olimme paikalla aamupäivästä, seuraavat vapaat ajat olisivat normaalihinnalla olleet yöllä - jolloin meidän piti olla jo matkalla Hongkongiin...

Onneksi huomasimme mahdollisuuden hankkia VIP-liput eli Fast Track Tickets, joilla pääsimme suoraan jonojen ohi huipulle.

Totta puhuttuna normaalilipuilla sisäänpääsyä olisi pitänyt joka tapauksessa jonottaa tolkuttomasti, vaikka lippuja olisi tarjolla ollutkin juuri sille kellonlyömälle. Jonoa ei ollut ainoastaan lipunmyyntiin ja lippujen saantiin, vaan jokaikisessä mutkassa sen jälkeen, aina hisseille asti sekä jopa poispäin tuoville hisseille. Kokonaisen päivän olisi tähän nähtävyyteen tavallisella lipulla saaneet jonotteluineen käyttää.


VIP-lippu taisi olla tuplahintainen tavalliseen verrattuna, eli ei siis mitään aivan älyttömiä summia kuitenkaan. Sanoisin, että kannatti kyllä, kun näimme maisemat!

 
Burj Khalifa ulkopuolelta
Kaupungillakin kaikki oli suurta:


Metrot olivat edullisia, siistejä, ilmastoituja:


Allasalueet hulppeita:


Paikalliset naiset olivat hunnutettuja jopa uidessaan:


Sitten olikin aika suunnistaa lentokentälle minibussillamme. Yölento Hongkongiin sujui mukavasti tilavassa, uudessa koneessa.


Hongkongin lentökentällä nautimme aamupalan, jonka jälkeen (metron jo kulkiessa) pääsimme helposti Hongkongin pääasemalle, josta meillä oli hotellikuljetus ensimmäisen yön majoitukseemme Mid-Levelille.

Hongkongin metro lentokentältä keskustaan
Ensimmäisen yön majoituksen olimme valinneet tarkoituksella niin, että se antaisi hyvän kuvan paikasta, emmekä erehtyneet. Hotellihuoneen makuuhuoneesta avautuivat aivan upeat näkymät Hongkongiin.