lauantai 9. helmikuuta 2013

Kolmen meren kiertomatka: Punainenmeri, Välimeri ja Kuollutmeri @ Jordania & Israel


Tammikuinen "kolmen meren kiertomatkamme" alkoi Jordaniasta, Punaisenmeren rannalta. Jordanian hasemiittinen kuningaskunta on pienehkö maa Lähi-idässä Israelin, Syyrian, Saudi-Arabian ja Irakin naapurina. Egyptikin on Punaistamerta pitkin aivan kivenheiton päässä Jordanian Aqabasta.

Seuraava "meremme" oli Kuollutmeri. Sitten matkasimme Israeliin; Tel Aviviin, kolmannelle merellemme, Välimeren rannalle. Israel on monikulttuurinen, moniuskontoinen, juutalainen, demokraattinen valtio. Israelin naapurimaat ovat Libanon, Syyria, Länsiranta (Cisjordania), Jordania (entinen Transjordania), Egypti ja Gazan alueet.

Kahden viikon reissullamme kiersimme Jordaniaa ja Israelia. Egyptissä olisi ollut helppo piipahtaa, mutta Egyptiä jo kattavasti matkanneina keskityimme näihin kahteen meille uuteen maahaan.

Jordaniassa seikkailimme pääkaupungissa Ammanissa, mosaiikkikaupungissa Madabassa, Kuolleellamerellä, kalliokaupungissa Petrassa, Wadi Rumin autiomaassa, Mount Nebolla, etelän rantakaupungissa Aqabassa sekä Aqaban läheisellä matkailija-alueella Tala Bayssa.

Isrealissa tutustuimme erityisesti suureen Tel Aviviin, pääkaupunkiin Jerusalemiin ja etelän kuumaan ja rentoon Eilatiin.

Ei kommentteja: