lauantai 5. joulukuuta 2009

Majoitusta Pietarissa: Admiral Benbow -hostelli


Olimme Pietarissa majapaikkaa vailla tässä eräänä marraskuisena pimeänä ja sateisena perjantai-iltana. Olimme jo edellisellä reissullamme käyneet kysymässä yösijaa Admiral Benbow -hostellista, joka sijaitsee aivan parhailla pelipaikoilla Nevskillä Majakovskaja-metroaseman vieressä. Silloin paikka oli täynnä.

Sateesta johtuen soitin ja varmistin, että tällä kertaa majoitus järjestyisi kyseisestä hostellista. Saimme kuuden hengen huoneen, mutta lupasivat, ettei muita siihen tule. Ja totta tosiaan, koko viikonloppuna koko hostellissa ei majoittunut muita asiakkaita meidän lisäksemme. Molempina öinä paikalla tosin oli jotain henkilökunnan kavereita tms. juomassa kaljaa, jotka "pitivät vahtia". Sanoivat kuitenkin, etteivät virallisesti ole siellä töissä. Hmmm, mielenkiintoista.

Muutenkin homma pelasi: Puhelin soi koko lauantai-aamun ja aamupäivän, kun olimme hostellilla, eikä kukaan vastannut. Ei siis ihme, ettei muita asiakkaita ilmestynyt. Valot olivat pois yleisistä tiloista sunnuntaina vielä kahden maissa iltapäivällä, eikä ketään ollut respassa, yksi heppu nukkui huoneessa, jossa oli ovi auki. Muutenkaan respassa ei ollut päivystystä perjantai-illan jälkeen. Maksoimme toisen yömme jättämällä rahan vain respan pöydälle.

No, mikäs siinä, neljän huoneen kvartira keittiöineen, telkkuineen ja nettikoneineen Neskin varrella vain meidän kahden käytössämme koko viikonlopun ajan. Hintaa yhdelle yölle tuli 500 ruplaa per naama, eli reilu kymppi. Ja kun ei ollut muita varauksia, ei ollut mikään kiire poistua lähtöaamunakaan.

Voin suositella paikkaa kyllä, jos sattuu saamaan yösijan varattua. Tosin netissäkin toki voi varata, ehkäpä silloin varustavat paikan jopa henkilökunnalla. ;)

Nettisivut: http://www.admiralbenbow.ru/

Ei kommentteja: