tiistai 13. lokakuuta 2009

Matka alkaa: "Yöllä linja-autossaa-a, yksi väsynyt matkustajaa-a..."

Tiistai 6.1.2009
Sharm el Sheikh

Egypti, Sharm el Sheikh
Gardenia Plaza
Kissaherra ja kärpäset


Tämä tarina alkaa eräänä tammikuisena pakkasyönä. Istumme matkatavaroinemme Helsingintien varressa umpijäässä ja odotamme yöbussia. Bussi poimii meidät kyytiinsä lähes aikataulussa.


Nukumme muutaman tunnin ja kas, olemme jo lentokentällä. Unisena jätän uuden hattuni bussiin, se harmittaa hieman, mutta olen jokseenkin varma, että villakangashattu ei tule olemaan tarpeen matkakohteessamme Egyptissä edes tammikuussa.


Lento sujuu leppoisasti. Täytämme koneessa venäläistyyppiset maahantulokortit.


Egypti, Sharm el Sheik
Laskeudumme Egyptiin, Sharm el Sheikin lentokentälle Siinain niemimaalle. Kuuma ilma väreilee lentokentän yllä. Matkatavarahallissa vähennämme vaatetta laukkuja odottaessamme. Ja kuinkas ollakaan, minun laukkuni saapuu viimeisten joukossa.


Gardenia Plaza
Majoituksemme, Gardenia Plaza, sijaitsee lähellä lentokenttää ja on yllättävän korkeatasoinen siihen nähden, että varasimme edukkaasti määrittelemättömän majoituksen.


Majoituksemme ei ole mikään hotellihuone, vaan huoneisto. Siihen kuuluu erillinen olohuone, jossa on sohva, tuoleja ja telkku. Sitten on pieni eteishuone, jossa on kaappeja, ja josta pääsee vessaan. Tämän lisäksi on makuuhuone telkkuineen, pöytineen ja tuoleineen – ja huonetta hallitsee valtava sänky. Makuuhuoneesta aukeaa ovi omalle ihanalle patiolle, jossa on myös lepotuolit. Hymyä pukkaa!


Päivätorkkujen päätteeksi tutustumme pimenevään hotellialueeseen. Se osoittautuu valtavaksi monine parikerroksisine bungaloweineen, suurine uima-altaineen, baareineen, ravintoloineen ja kauppoineen. Varsin tyylikästä!

Illallisen nautimme hotellin ravintolassa, koska meillä ei ole oikein mitään käsitystä, missä olemme ja minne pitäisi mennä päästäksemme kaupungille tahi rantaan. Kauppa on jo kiinni, joten kartan ostaminenkin menee seuraavaan aamuun.


Kissaherra ja kärpäset
Illallisella tutustumme paikalliseen kissaherraan, joka parkkeeraa tiiviisti ensin viereiselle penkille, josta sopivan hetken tullen syliini. Myös kärpäsiä hyörii ympärillämme pimeässä ja lämpimässä Egyptin yössä.

Ei kommentteja: