perjantai 26. kesäkuuta 2009

Majoitusta Pietarissa

Monet kyselevät minulta myös Pietarin majoitusvaihtoehdoista. Aiheesta vuosien varrella usean meilin kirjoittaneena - ja juurikin taas yhden tehtailtuani - mieleeni tuli, että kokoan blogiini jonkinlaisen yleiskatsauksen edullisista ja omalla mittapuullani vähintään kohtuullisiksi koetuista majoitusmahkuista. Vähän kuten tuo klubikatsaus edellä.

Blogissani on arvosteltu ja esitelty kyllä useita hostelleja ja hotelleja Pietarista siellä täällä sikin sokin matkakertomusten lomassa, mutta kooste voisi olla ihan kiva, ainakin helpommin löydettävissä.

Toki tässäkin täytyy muistaa se, että tilanteet Venäjällä, etenkin suurissa kaupungeissa kuten Pietarissa, muuttuvat nopeasti. Esimerkiksi marraskuisen blogikirjoitukseni jälkeen yhden esittelemäni hotellin nettisivuosoite oli jo muuttunut ja käytännössä kaikkien esittelemieni kohteiden hinnat. Hinnat toki ovat korkealla nyt, kun on high season, mutta myös ruplan kevättalvinen alamäki on varmaan saanut jotkut paikat hinaamaan hintojaan ylöspäin.

Esimerkkinä hotelli, jossa majoituimme huhtikuussa 2009: Marraskuussa 2008 kysyimme hotellista huonetta (standart), vapaita ei ollut, mutta hinta olisi ollut 2280 ruplaa/2hh. Kurssin ollessa silloin muistaakseni lähes 36, hinnaksi olisi tullut noin 64 euroa. Huhtikuussa saimme huoneen kyseisestä hotellista, ja se maksoi silloin 3600 ruplaa/2hh (kurssi 47 eli 77 euroa). Nyt katsoin hotellin nettisivuilta, että hinta standardihuoneesta on 5000 ruplaa eli tämänpäiväisen kurssin 44 mukaan noin 114 euroa. No, kaikki kyseisistä hotelleista näyttäisivät vielä sentään olevan olemassa - niitäkin kun tulee ja menee melkoisella vauhdilla.

Majoitusta Pietarissa, kesä 2009

Minulle ei ole kovin tärkeää, että majoitukseni on huone mukavuuksin, vaan laitan edullisen hinnan ja hyvän sijainnin usein etusijalle, koska käymme Pietarissa melko tiuhaan. Jos on tarkoitus löytää sellainen majoitus, jossa on huone mukavuuksin, kannattaa katsella minihotelleja ja hotelleja. Tosin jotkut hostellitkin tarjoavat myös vessallisia ja suihkullisia huoneita, kuten myös kahden hengen huoneita.

Kun itselleni mukavuuksilla huoneessa ei ole juurikaan merkitystä, minun listauksessani hostelleissa enimmäkseen ei ole mukavuuksia huoneissa, hotelleissa on toki. Minihotellit ovat siltä ja väliltä (paljon eri tasoisia), niissä kuitenkin monesti on mukavuudet huoneessa. Aamiaiset voivat olla vaatimattomia myös pienemmissä hotelleissa (verrattuna Moskova-hotellin tyyliin). Hostelleissa aamiaista ei välttämättä ole edes tarjolla. Usein silloin kuitenkin yhteisissä tiloissa on jääkaappi ja keittomahdollisuus.

Pietarissa on nykyään paljon hotelleja ja hostelleja, joista valita. Niistä suurin osa löytyy netistä ihan yksinkertaisilla Google-hauilla. Monet haut vievät kuitenkin jonkun varauspalvelun sivuille, mutta hotellien nimillä googlaamalla löytyy hotellien omatkin sivut, jotka ovat huomattavasti näiden varauspalveluiden sivuja kattavammat.

Kesällä hinnat ovat korkeat. Toki hotellejakin on joka lähtöön, mutta keskustan alueella ei ole tarjolla kovin edullisia. Minihotelleissa (tyyliin bed&breakfast) on jonkin verran edullisempia vaihtoehtoja. Hostellit ja asuntolat ovat kaikista edullisin vaihtoehto.

Itse yövyn usein asuntoloissa tai hostelleissa, joskus vain hotelleissa. Minun vakkariasuntola oli pitkään ykkösvaihtoehtoni hintansa ja sijaintinsa ansiosta, mutta kyseistä asuntolaa ei valitettavasti ole enää olemassakaan.

Varsinkin, jos on useampi matkalainen porukassa ja tarkoitus on majoittua useampi yö, dormitory-tyyppinen hostellimajoitus on jees, jos siis vaan hostelli kelpaa. Suihkut ja veskit ovat usein käytävällä, tarjolla on 2-10 hengen huoneita.

Alla olen listannut joitain hostelleja, jotka sijaitsevat keskustan alueella, ja joissa olen majoittunut. Ne ovat vaatimattomia, eivät missään tapauksessa hotellitasoa, mutta ovat olleet ihan ok, kun huomioi hinnan ja sijainnin:

Na Muchnom
http://ru.namuchnom.ru/ ja enkuksi: http://en.namuchnom.ru
Olen yöpynyt täällä pari kertaa kavereideni kanssa, tosin jo useampi vuosi sitten. Jos paikkaa ei ole rempattu, se on sellainen hieman vaatimaton ja hostellityyppinen. Hinta on tuossakin noussut viime käynnistä, mut ei ole paha nytkään. Joku meidän porukastamme napisi viime kerralla, että metrolle tulee jonkin verran matkaa majoitukselta, mutta Pietarin välimatkat tuntien itse sanoisin, että sijainti on ok. Ei muutenkaan oikeastaan mitään valittamista.

Nord Hostel
http://www.nordhostel.com/expl/index.htm

Cuba hostel
Netissä: http://www.cubahostel.ru/
Omia kokemuksiani Cuba-hotellista matkakertomuksistani:
Marraskuu 2008: http://tanjan-matkamittari.blogspot.com/2008/11/lumisessa-pietarissa-marraskuussa-2008.html
Huhtikuu 2009: http://tanjan-matkamittari.blogspot.com/2009/05/pietari-huhtikuussa-2009.html

St. Petersburg International Hostel

Nettisivu: http://www.ryh.ru/
Omat kokemukset: http://tanjan-matkamittari.blogspot.com/2008/11/lumisessa-pietarissa-marraskuussa-2008_28.html

International hostel «Antonio House»
http://www.antoniohouse.ru/eng

Puppet hostel
Nettisivu: http://www.hostel-puppet.ru/
Omat arvostelut: http://tanjan-matkamittari.blogspot.com/2008/11/lumisessa-pietarissa-marraskuussa-2008_28.html

Hostel “Na Sadovoy”
http://www.budget-travel.spb.ru/index.php

Tässä uusia hotelleja, joissa olen viimeisen noin puolen vuoden sisällä (huomaa kirjoituspäivämäärä) yöpynyt. Taso hyvä ja sijainti ok (keskusta-alue + metro lähellä).

Dynasty hotel
Nettisivu: http://www.eurasia-hotel.ru/ (http://www.eurasia-hotel.ru/dn/en_home)
Omat jutut: http://tanjan-matkamittari.blogspot.com/2008/11/lumisessa-pietarissa-marraskuussa-2008_28.html

Stony Island hotel
Nettisivu: http://stonyisland.com/hotel-on-lomonosova/
Omaa matskua: http://tanjan-matkamittari.blogspot.com/2009/05/pietari-huhtikuussa-2009.html

Suosittelisin ennakkolukemiseksi ainakin uusinta Mondon Pietari-matkaopasta (2009). Sen voi tilata esim. Ruslania-kirjakaupasta, ja se tulee päivässä parissa. Siihenkin on listattu hotelleja, minihotelleja ja hostelleja aika hyvin, ja hinnatkin pitävät jossain määrin kutinsa, koska opus on varsin tuore. Tosin jotkut paikat ovat nostaneet hintojaan muutamaan otteeseen kevättalven aikana jo ihan ruplan alamäen takia. Toinen suositeltava opus voisi olla Sankarimatkailijan Pietari (2007).

Ja sitten jos minun näkemykseni ja kokemukseni Pietarista kiinnostavat, niin voipi vilkaista minun blogiani. Olen tätä joskus jaksaessani ja ehtiessäni kirjoitellut. Nyt kesälomalla on tarkoitus päivittää - ja olen jo vähän ehtinytkin - taas lisää, kun on enemmän aikaa. Blogeissani on kerrottu mm. jotain Pietarin ravintoloista ja klubeista:

http://tanjan-maistamista.blogspot.com/

http://tanjan-matkamittari.blogspot.com/

Tässä alla vielä muutama minihotelli, hotelli, hostelli, jotka nettisivujensa ja hintaluokkansa perusteella vaikuttavat kokeilemisen arvoisilta. Sijainti on Kievskajaa lukuun ottamatta varsin mukiinmenevä. Ei Kievskajakaan etäällä Nevskistä sijaitse, mutta kuitenkin hieman kauempana ja metrollekin on hitusen enemmän matkaa. Nämä majapaikat on listannut kaverini, joka on lähdössä Pietariin tässä kuussa:

Hotel "Новые Комнаты" ("New Rooms")
http://nevsky105.ru/

Hotel Rus'
http://www.hotelruss.spb.ru/

Kievskaja
http://kievskaia.spb.ru/

Чехов Отель - Петербург (Tchekhov Mini - Hotel)
http://tchekhov-hotel.ru/

Ei kommentteja: