perjantai 28. maaliskuuta 2008

Kuuban 12. matkapäivä: Maleconilla maleksimista

16.1.2008 keskiviikko
Havanna
Lötköilyä altaalla auringossa
Maleconin lähiseutuja

Maailmankuulu El Aljibe

Malecon yöllä

Aamu valkeni kauniina ja aurinkoisena ensimmäistä kertaa Havannassa olomme aikana. Aamiaisen nautimme jo totuttuun tapaan vaatimattomasti. Sitten teki mielemme testata hotellin upeilla maisemilla varustettu kuudennessa kerroksessa sijaitseva uima-allas.

Kun vihdoinkin sää suosi, viihdyimme altaalla niin hyvin, että puljailun ja korttien kirjoittelun lomassa söimme välipalan altaalla. Ruuan taso oli ihan jees ja hinta matala, nälkä lähti.

Koko päivää ei erkkikään vietä altaalla, joten iltapäivällä lähdimme käveleksimään Maleconille, Pradolle (kuvassa alla) ja muille lähiseuduille. Nautimme maisemista ja tunnelmasta – kuvasimme myös paljon.

Aurinko porotti, ja pysähdyimme lähikuppilaan tankkaamaan vettä. Vessasysteemi oli erikoinen: Vessamummo tarjosi paperia ja vesipullon hyyssykkään mukaan. Paperin tarkoituksen arvasin, ja vesipullonkin sitten kun huomasin, ettei vessassa voi pestä käsiä, saatikka vetäistä vessaa ilman vesipulloa. Onneksi en ottanut hörppyä vesipullosta, se oli muihin tarkoituksiin se :D

Mukavasti tuli kuvattua Malconin liikennettä ja lähiseutuja.

Kun sitten vihdoin maltoimme palata hotellille, olivat Deauvillen käytävät pimeänä Maman kerroksessa, ja Maman oli kutsuttava turvamies saattelemaan huoneeseen. Haha, oliko joku varastanut lamput kuten ”kultaisella” 90-luvulla kaikkein isojen talojen käytävistä :D

Illalla menimme syömään El Aljibeen Miramariin. Ruoka oli kreoliruokaa, mutta huomattavasti paremmin maustettua ja muutenkin tasokkaampaa kuin monessa aiemmin kohtaamassamme paikassa. Hintataso oli selkeästi kuitenkin korkea. Pääruoka oli jokseenkin edullisimmillaan 12 CUC, tosin siihen kuului jo salaatti, eli ei loppujen lopuksi ihan paha hinta kuitenkaan. Viinien hinnat sen sijaan olivat kovat, alkaen 18 CUC päätyen satojen pesojen pulloihin.

Illallisen jälkeen saavuimme hotellille varsin ajoissa. Hetken lepäiltyämme päätimme Mikon kanssa vielä siirtyä hotellin diskoon. Diskon kuumuuden, savuisuuden ja surkean juomatarjonnan tuloksena siirryimme hotellin aulabaariin, ja siitä vielä Maleconille jakelemaan kerjäläisille kyniä ja katselemaan meininkiä, sekä aivan upeaa Havannan kuutamoa. Ja niin kuin meitä oli tästä varoitettu – yö Maleconilla!!1! - ja kamalan vaarallistahan se olikin ;) Eiku.

Maleconilla oli siis varsin rauhallista, ja istuskelimme mielellämme leudossa yössä ja seurasimme Kuuban yön tapahtumia. Olihan kuitenkin meidän viimeinen ilta Havannassa ja Kuubassa, eli vaikka miten nukutti, oli kukuttava vähintään aamuun asti.

Ei kommentteja: